Φορούλης Χριστόφορος

Ονοματεπώνυμο:          Φορούλης Χριστόφορος
     
Ειδικότητα:          Χειρουργός Θώρακος
 Ακαδημαϊκή Βαθμίδα:   Αναπληρωτής Καθηγητής
Φορέας:          Α.Π.Θ.
Διοικητική Θέση:          Επιμελητής
CV:           Βιογραφικό
Τηλέφωνο:          0030 2310994705
E-mail:          Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

O κ. Χριστόφορος Φορούλης κατάγεται από τον Βόλο, όπου ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πραγματοποίησε τις ιατρικές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, από την οποία και αποφοίτησε το 1988. Ειδικεύτηκε στην Χειρουργική Θώρακος στα Νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» λαμβάνοντας τον τίτλο ειδικότητας το 1999. Το 2003 απέκτησε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο του Fellow of the European Board of Thoracic Surgery (FETCS), με επαναπιστοποίηση με τον τίτλο του FEBTS το 2014.

Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο ΕΚΠΑ (έτος αναγόρευσης 2001) με θέμα: «Η συμβολή της σπιρομέτρησης και της έγχρωμης υπερηχοκαρδιογραφίας στην  εκτίμηση της εγκατάστασης πνευμονικής υπέρτασης μετά από πνευμονεκτομή: κλινικοεργαστηρική μελέτη».

Μετεκπαιδεύτηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2001-2002) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Leeds General Infirmary, Thoracic Unit, Leeds, 2004-2005). Από το 2002 ως το 2006 υπηρέτησε ως Επιμελητής Β στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ το 2005 εκλέχτηκε ως Λέκτορας  στο Α.Π.Θ. με διαδοχική εξέλιξη στους βαθμούς του Επίκουρου Καθηγητή και του Αναπληρωτή Καθηγητή (2006-2018).

Στα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η Χειρουργική Ογκολογία Θώρακος – Καρκίνος του πνεύμονα, η θωρακοσκοπική Θωρακοχειρουργική (VATS) και γενικότερα η ελάχιστα επεμβατική Θωρακοχειρουργική, η Χειρουργική του πνεύμονος, του μεσοθωρακίου, του θωρακικού τοιχώματος, του διαφράγματος και του οισοφάγου, παιδο-θωρακοχειρουργική και η διαγνωστική και επεμβατική βρογχοσκόπηση.