ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 

ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Επιμέλεια : Κυριάκος Αναστασιάδης

Κατηγορία : ΙΑΤΡΙΚΗ

Έτος έκδοσης : 2015

Διαστάσεις : 17*24

Αριθμός σελίδων : 228

ISBN : 978-960-12-2223-3

Τιμή : 32,00 €

 

Περιγραφή : Η παρούσα έκδοση έχει σκοπό τη μετάδοση γνώσεων της ειδικότητας της καρδιοχειρουργικής προς τους σπουδαστές, με αφορμή την έρευνα αλλά και την ευρεία εφαρμογή των τεχνολογικών επιτευγμάτων στην επιστήμη καθώς και τη χρησιμοποίηση στην πράξη νέων υλικών και μηχανημάτων που εξέλιξαν την ειδικότητα και την έκαναν πιο πολύπλοκη στην άσκησή της. Το βιβλίο δίνει έμφαση στην ανάλυση βασικών αρχών της ειδικότητας, ως προς την προσέγγιση των διαφόρων παθήσεων της καρδιάς, που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση, τις θεραπευτικές επιλογές και τα βασικά στοιχεία εγχειρητικών τεχνικών. Στο βιβλίο συμπεριλήφθηκαν οι συχνότερες παθήσεις της καρδιάς και της αορτής που αντιμετωπίζονται από τον καρδιοχειρουργό, ώστε να επικεντρωθεί η γνώση στις παθήσεις που αφορούν σε πλήθος ασθενών και απασχολούν ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Η συγγραφή του έργου έγινε από τους παρακάτω Καθηγητές και Λέκτορες της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Α.Π.Θ.: Κυριάκος Αναστασιάδης, Αν. Καθηγητής. Πασχάλης Τόσιος, Επ. Καθηγητής. Χριστόφορος Φορούλης, Επ. Καθηγητής. Πολυχρόνης Αντωνίτσης, Επ. Καθηγητής. Γεώργιος Ταγαράκης, Λέκτορας. Γεώργιος Καραπαναγιωτίδης, Λέκτορας.

ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Π.Θ. Η ιστορία, τα πρόσωπα, τα γεγονότα

 

ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α.Π.Θ. Η ιστορία, τα πρόσωπα, τα γεγονότα

Συγγραφέας : Κυριάκος Αναστασιάδης, Πολυχρόνης Αντωνίτσης, Αθανάσιος Κλέωντας

Κατηγορία : ΙΑΤΡΙΚΗ

Έτος έκδοσης : 2016

Διαστάσεις : 21*29

Αριθμός σελίδων : 216

ISBN : 978-960-12-2262-2

Τιμή : 25,00 €

 

Περιγραφή : Η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είναι εγκατεστημένη από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της το 1984 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ. Στα χρόνια της λειτουργίας της, η Κλινική πρόσφερε πολλά τόσο στον τομέα της υγείας, στον άνθρωπο, όσο και στον ακαδημαϊκό τομέα, στο Πανεπιστήμιο. Η Κλινική υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια τη Χειρουργική Θώρακος και Καρδιάς, αποτελώντας αιχμή της ειδικότητας και σημείο αναφοράς τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και διεθνώς. Οι γιατροί της μεγαλούργησαν, το νοσηλευτικό προσωπικό διέπρεψε και οι μαθητές και φοιτητές της μεταλαμπάδευσαν το πνεύμα, την ορμή και τη συσσωρευμένη εμπειρία της όπου μετοίκησαν. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια σύνοψη της ιστορίας της Κλινικής, με καταγραφή των προσώπων, των πρωταγωνιστών και όσων άλλων εργάστηκαν και συνεισέφεραν σ’ αυτήν, καθώς και παράθεση των σημαντικότερων γεγονότων κατά την περίοδο της λειτουργίας της. Αποτελεί ένα πόνημα αφιερωμένο σε όλους εκείνους που αισθάνονται μέλη και φίλοι της Κλινικής. Σε όλους εκείνους που θέλουν να θυμηθούν και σε εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν την Κλινική. Σε όλους εκείνους που ήταν, είναι και θα είναι η Κλινική. Γιατί για όλους όσους που λειτουργούν σ’ αυτήν, η Κλινική είναι οι άνθρωποί της. • Ο Κυριάκος Αναστασιάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του ΑΠΘ και Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Ο Πολυχρόνης Αντωνίτσης είναι Επίκουρος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του ΑΠΘ και χειρουργός στο Π.Ν.Γ.Θ. ΑΧΕΠΑ. Ο Αθανάσιος Κλέωντας είναι χειρουργός Θώρακος στο Π.Ν.Γ.Θ. ΑΧΕΠΑ.

ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 

ISBN: 978-960-12-2094-9
Συγγραφέας: ΦΟΡΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Εκδοτικός οίκος: UNIVERSITY STUDIO PRESS
Σελίδες: 282
Διαστάσεις: 17Χ24
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2012

Στο παρόν βιβλίο έχουν ενσωματωθεί όλες οι σύγχρονες απόψεις, κατευθυντήριες οδηγίες και τεχνολογικές εξελίξεις που εφαρμόζονται για τη διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων του θώρακα. Αποτελείται από 12 κεφάλαια τα οποία έχουν ενιαία δομή ώστε να διευκολύνεται η μελέτη. Η ενσωμάτωση 184 σχημάτων, εικόνων που προέρχονται κυρίως από το προσωπικό αρχείο των συγγραφέων, κάποιων σημαντικών αλγορίθμων αντιμετώπισης των παθήσεων του θώρακα και 13 συνοπτικών Πινάκων έγινε με σκοπό την ευκολότερη κατανόηση και την καλύτερη αφομοίωση των γνώσεων. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει μια ενδεικτική βιβλιογραφία για όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να εμβαθύνουν περαιτέρω.

Υποκατηγορίες