Αντωνίτσης Πολυχρόνης

Ονοματεπώνυμο:          Αντωνίτσης Πολυχρόνης
     
Ειδικότητα:          Χειρουργός Θώρακος
 Ακαδημαϊκή Βαθμίδα:   Επίκουρος Καθηγητής
Φορέας:          Α.Π.Θ.
Διοικητική Θέση:          Επιμελητής
CV:           Βιογραφικό
Τηλέφωνο:          0030 231099
E-mail:          Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο κ. Πολυχρόνης Αντωνίτσης είναι Επίκουρος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1998. Εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. και συνέχισε την ειδίκευσή του στην Καρδιοχειρουργική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο John Radcliffe της Οξφόρδης και στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Χρ. Παπακωνσταντίνου. Το 2011, έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Χειρουργικής Θώρακος. Υπηρετεί στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. ως Λέκτορας και ως Επίκουρος Καθηγητής μέχρι σήμερα.

 Σε ακαδημαϊκό επίπεδο ο κ. Πολυχρόνης Αντωνίτσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ιατρική Ερευνητική Τεχνολογία και Διδακτορικού Διπλώματος από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Το αντικείμενο της έρευνάς του αφορά στη μετατροπή των αρχέγονων κυττάρων (βλαστοκυττάρων) του μυελού των οστών σε μυοκαρδιακά κύτταρα. Η ερευνητική αυτή δραστηριότητα εκπονήθηκε στο Α.Π.Θ. και τα αποτελέσματα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με σημαντικό αριθμό βιβλιογραφικών αναφορών. Παράλληλα, το κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή των κυκλωμάτων της ελάχιστα επεμβατικής εξωσωματικής κυκλοφορίας καθώς και στη μηχανική υποστήριξη των ασθενών με σοβαρή καρδιακή ή αναπνευστική ανεπάρκεια. Ο κ. Αντωνίτσης είναι Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας Ελάχιστα Επεμβατικών Τεχνολογιών (MiECTiS). Έχει συμμετάσχει ως εκδότης ξενόγλωσσων συγγραμμάτων και έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.