Τσαγκαρόπουλος Σωκράτης

Ο κ. Τσαγκαρόπουλος Σωκράτης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρώμης "La Sapienza" (Ιταλία) το 2005. Απέκτησε τον Τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας "Χειρουργικής Θώρακος" από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” (Ιταλία) το 2010 μετά από 5ετή άσκηση στην Θωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ρώμης "Policlinico Umberto I".

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην ΑΓΓΕΙΟ-ΚΑΡΔΙΟ-ΘΩΡΑΚΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΦΥΣΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΙΣΟΤΟΠΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ (IMAGING) στο Πανεπιστήμιο Ρώμης "La Sapienza" (Ιταλία) με τίτλο διδακτορικής διατριβής "Τραύμα Θώρακος", το 2015.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Θωρακοχειρουργική ενηλίκων και παίδων συμπεριλαμβανόμενης της μεταμόσχευσης πνεύμονα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο UZ LEUVEN Gasthuisberg (Βέλγιο), Department Thoracic Surgery (Prof. Dr. T. Lerut) (07/2009 - 12/2009). Επίσης, συμμετείχε στο πειραματικό εργαστήριο στον τομέα της ''Μεταμόσχευσης Πνεύμονα'' με ερευνητικό αντικείμενο "Ex-vivo lung perfusion – reconditioning of injured lungs" στο UZ LEUVEN Gasthuisberg (Βέλγιο), (Prof. D. Van Raemdonck) [07/2009 - 12/2009]. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ιατρικής ειδικότητας (10/2005 - 10/2010), μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Μεταμόσχευσης Πνευμόνων στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος και Μεταμόσχευσης Πνεύμονα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Policlinico Umberto I” της Ρώμης (Ιταλία).

Υπηρέτησε ως Επικουρικός Ιατρός "Χειρουργικής Θώρακος" στην Καρδιο-Θωρακοχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου (08/2013 - 08/2017) και έκτοτε (08/2017- σήμερα) υπηρετεί ως Επιμελητής Β΄ "Χειρουργικής Θώρακος" στην Καρδιο-Θωρακοχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ.

Η θωρακοχειρουργική αποτελεί το γνωστικό του αντικείμενο ενώ στα πεδία ενδιαφέροντός του εντάσσονται ο καρκίνος πνεύμονα, η χειρουργική τραχείας, η θωρακοσκόπιση/VATS, η βρογχοσκόπιση, το θωρακικό τραύμα, η χειρουργική οισοφάγου και η μεταμόσχευση πνεύμονα.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πανελλήνια (17) και διεθνή συνέδρια (18) και ως ομιλητής σε συνέδρια και συμπόσια (4) ενώ έχει και δημοσιεύσεις σε ελληνικά (1) και ξένα (13, citation index 59; h-index 4) περιοδικά.