Σάρλης Γεώργιος

 

Ονοματεπώνυμο   Σάρλης Γεώργιος
     
Ειδικότητα    Χειρουργός Θώρακος
Διοικητική θέση   Επιμελητής Β' Ε.Σ.Υ.
CV    
Τηλέφωνο   2313 303297
e-mail   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο κ. Γεώργιος Σάρλης υπηρετεί ως Επιμελητής ΕΣΥ στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα. Έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 2001. Εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική ως Ειδικευόμενος Ιατρός στη Β' Χειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ και συνέχισε την ειδίκευσή του στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Το 2012, έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Χειρουργικής Θώρακος.

Μετεκπαιδεύτηκε με Έμμισθη θέση Ειδικού Χειρουργού Καρδιάς-Θώρακος ως Senior Surgical Fellow στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον της Αγγλίας (Southampton General Hospital – UK) από τις αρχές του 2013 έως τα τέλη του 2016. Κατόπιν υπηρέτησε σε θέση Επικουρικού Χειρουργού Θώρακος στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έως τον Ιανουάριο του 2017.

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο ο κ. Γεώργιος Σάρλης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Πρόγραμμα "Διοίκηση Μονάδων Υγείας"  του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και διακρίθηκε με υποτροφία. Επίσης, είναι υποψήφιος Διδάκτορας στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αγγλόφωνων κεφαλαίων Καρδιοθωρακοχειρουργικής στον εκπαιδευτικό διαδικτυακό ιστότοπο "Cardiothoracic Training.net" και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετοχή σε παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια Καρδιοθωρακοχειρουργικής και διδακτική εμπειρία σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.

Το γνωστικό του πεδίο καλύπτει πρωτευόντως το φάσμα της Καρδιοχειρουργικής ενηλίκων (Primary Cardiac), ενώ το κλινικό του   ενδιαφέρον   εστιάζεται   στην εφαρμογή  κυκλωμάτων   της ελάχιστα   επεμβατικής   εξωσωματικής   κυκλοφορίας (MiECC).

E-mail:    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.